Stort madmarked åbner på Strøget i Aarhus

   

Stort madmarked åbner på Strøget i Aarhus

Sag | 02.03.2024

Til sommer vil de handlende på Strøget i Aarhus få mulighed for at indlægge et kulinarisk break, når én af byens helt centrale ejendomme slår dørene op til et nyt madmarked. Nordicals har forestået udlejningen.

Til sommer åbner et nyt madmarked i Aarhus. Det kommer til at strække sig fra indgangen på Skt. Clemens Bro, langs Åboulevarden til Harald Skovbys Gade og helt over til Kannikegade, ud mod domkirken.

Det er således hele stueetagen i strøgejendommen ”Wormhus” og nabobygningen – den tidligere Danske Bank – der nu bliver fyldt med madboder og spisepladser.

Søstrene Grene forlod ejendommen i januar, og den nye lejer er allerede i gang med ombygningen, så madmarkedet forhåbentlig kan åbne til sommer.

Initiativtageren er Peter Hildebrandt, som også står bag Markedshallen Nicolinehus på Aarhus Ø. Han vil skabe et nyt mødested i byen. Et alsidigt og moderne miljø i en historisk ejendom lige midt i byens pulserende liv.

Helhedsoplevelsen er i fokus
Ejendommen er udlejet af erhvervsmægler Thomas Møller Kristensen fra Nordicals, og han har oplevet stor interesse for sagen. Både fra større, internationale butikskæder og fra en lang række virksomheder og personer inden for oplevelsesindustrien. Blandt andet restauranter, caféer, eventsteder og en biograf.

”Byen er fuld af mennesker med gode idéer og visioner for bylivet i Aarhus. Denne ejendom har med sin ultra-centrale placering og helt særlige historie appelleret til mange af dem. Ejendommens ejer har ved udvælgelsen haft fokus på, hvad der kan give noget til byen. Denne tidligere lidt lukkede ejendom bliver nu åbnet op, og der bliver skabt et nyt byrum. Et sted, hvor man kan mødes og få en helhedsoplevelse med god mad i historiske rammer,” siger Thomas Møller Kristensen.     

Udlejningen til madmarked afspejler en generel tendens i tiden, hvor oplevelsesindustrien bevæger sig ind i detailhandlen. Både Magasin og Danske Shoppingcentre har en strategi, hvor der arbejdes målrettet på at dedikere flere kvadratmeter til spisesteder.

”Kunderne efterspørger i stigende grad at kunne kombinere shoppingturen med hyggelige breaks og god mad og drikke,” siger Thomas Møller Kristensen.

”Derfor er det fra et udlejningsperspektiv relevant at være åben over for den type lejere. Især i en tid, hvor der er færre af de traditionelle detaillejere, som samtidig har et stort udvalg af lejemål at vælge i mellem.”

Madmarkedet
Den tidligere bankejendom har et stort, centralt rum med meget højt til loftet – oprindeligt banksalen. Dette bliver kernen og omdrejningspunktet for den nye food hall med madboder på begge sider og serveringsareal i midten, under det store glasloft. Derudover indrettes serveringsarealer i de gamle mødelokaler mod Åboulevarden og ved ankomstområdet fra Kannikegade / Bispetorv. Kælderen bliver indrettet med blandt andet toiletområder og affaldsrum. Det samlede areal er cirka 2.600 kvadratmeter. Der bliver adgang til stedet fra både Skt. Clemens Bro og Kannikegade.

Til top