Nordicals Trekantområdet: Disse faktorer vil drive markedet

Nordicals Trekantområdet: Disse faktorer vil drive markedet

Markedsudvikling | 22.03.2024

”Der er mange købere i markedet, og falder renten, vil det blive lettere for køber og sælger at mødes på pris og vilkår i en handel,” siger partner i Nordicals Trekantområdet Jon Stefansen i kølvandet på den store, internationale ejendomsmesse MIPIM.

Også i år har Nordicals – med 16 ledere – været stærkt repræsenteret på den branchevigtige ejendoms- og investormesse MIPIM, som sidste uge løb af stablen i sydfranske Cannes.

Fra Sydjylland har partner i Nordicals Trekantområdet Jon Stefansen deltaget, og han er vendt hjem med spirende optimisme i bagagen hvad angår markedet for erhvervs- og investeringsejendomme.

– Hvilke tre temaer, synes du, var de vigtigste på årets MIPIM?

”Der blev drøftet renteniveau, lille tendens til tomgang og grøn profil. Alt sammen spændende temaer, som kommer til at tage en del fokus i 2024,” siger Jon Stefansen. 

Læs også ”Spirende optimisme blandt investorer og udviklere på MIPIM”

Lokal markedsudvikling
– Hvordan påvirker eller tror du, at dine nævnte temaer helt konkret kommer til at påvirke markedsudviklingen i dit geografiske område?

”Renteniveau giver jo sig selv, eftersom renten er bestemmende for, om køber og sælger kan mødes. Den lille tendens til tomgang er set på et stort udbud af lager- og logistikkvadratmeter, som er kommet på markedet og stadig lige skal absorberes i markedet. Grøn profil er købers ønske for, at de i fremtiden er ejer af ejendomme, der stadig er attraktive,” siger Jon Stefansen.  

– I forhold til ved årsskiftet hvordan vil du så – her nær indgangen til 2. kvartal – karakterisere den overordnede markedsstatus for erhvervs- og investeringsejendomme i Trekantområdet?

”Der er stadig god efterspørgsel på investering hvad angår boliger i området samt investering i lager og logistik. Vi har ligeledes stadig stor efterspørgsel fra virksomheder, der søger lager- og kontorlejemål.”

– Markedet afventer stadig faldende markedsrenter. Udover bedre lånevilkår og -muligheder hvad kan så for alvor forbedre situationen på investeringsmarkedet, vurderer du?

”En stigende demografisk tilstrømning af borgere, så vores befolkningstilstrømning igen driver boligmarkedet fremad.”

”Der er mange købere i markedet, og falder renten, vil det blive lettere for køber og sælger at mødes på pris og vilkår i en handel. Samtidig vil en rentenedsættelse sætte skub i virksomheders lyst til at investere og opgradere eksisterende ejendomme og lejemål,” forklarer erhvervsmægleren.

Læs også ”Sydjylland kan se frem til yderligere befolkningsvækst – sådan fordeler den sig”

– Hvor er markedet helt overordnet på vej hen, vurderer du?

”Jeg tænker, at vi kommer til at se et marked, der stadig udvikler sig positivt grundet et stærkt arbejdsmarked og en generel sund virksomhedsøkonomi i de fleste sektorer på arbejdsmarkedet,” siger Jon Stefansen, partner i Nordicals Trekantområdet.

Læs også ”Stærkt boliginvesteringsmarked – Trekantområdet er meget mere end Danmarks logistikhub”

 

Vil du være opdateret på markedsudviklingen nationalt, lokalt eller regionalt? Eller over det dele?

I vores datadrevne, digitale indholdsunivers Nordicals Foresight kan du læse om faktorer, der påvirker det danske ejendomsmarked. Læs om den nationale udvikling her, mens du i CityForesight her kan følge det professionelle marked i over 20 danske byer og områder.

Til top