Voksende aktivitet på københavnsk transaktionsmarked

Voksende aktivitet på københavnsk transaktionsmarked

Markedsudvikling | 20.03.2024

Associeret partner i Nordicals København Phillip Adler er netop hjemvendt fra den store ejendomsmesse MIPIM. Han forklarer her, hvordan internationale bevægelser påvirker og forventes at påvirke markedet for erhvervs- og investeringsejendomme i hovedstaden.

Også i år har Nordicals – med 16 ledere – været stærkt repræsenteret på den branchevigtige ejendoms- og investormesse MIPIM, som sidste uge løb af stablen i sydfranske Cannes.

Fra den danske hovedstad har associeret partner i Nordicals København Phillip Adler deltaget, og han er vendt hjem helt opdateret på markedsbevægelser i markedet for erhvervs- og investeringsejendomme.

– Hvilke tre temaer, synes du, var de vigtigste på årets MIPIM?

”1: Større efterspørgsel på investeringssager i København og generelt positivitet i markedet. Større byer som København tiltrækker investorer og udviklere på grund af deres potentiale for vækst og innovation. Derfor er temaer som byplanlægning, infrastrukturinvesteringer og udvikling af byområder centrale.”

”2: Teknologisk innovation og digitalisering: Der er en stigende interesse til at integrere ny teknologi i ejendomsbranchen, kunstig intelligens og smarte byløsninger.”

”3: Bæredygtighed og grøn omstilling: Med en stadig stigende fokus på miljømæssige og bæredygtige løsninger inden for byggeri og ejendomsudvikling er temaer som grøn energi, genanvendelse af materialer og CO2-neutralitet i højsædet. Det er relevant i en tid, hvor samfund verden over arbejder mod at mindske deres miljømæssige fodaftryk,” forklarer Phillip Adler.

Læs også ”Spirende optimisme blandt investorer og udviklere på MIPIM”

Positiv markedsudvikling i København
– Hvordan påvirker eller tror du, at dine nævnte temaer helt konkret kommer til at påvirke markedsudviklingen i København?

”Med større efterspørgsel på sager i København vil byen fortsat være et attraktivt marked for ejendomsudviklere og investorer, hvilket kan føre til øget aktivitet for at imødekomme den stigende befolkningstilvækst og behovet for boliger og erhvervslokaler.”

”Teknologisk innovation: Ved at integrere ny teknologi kan København forbedre effektiviteten, hvilket kan tiltrække flere investorer og virksomheder til byen og bidrage til dens vækst som en teknologihub.”

”Bæredygtighed: Med fokus på bæredygtighed vil København sandsynligvis opleve en stigende efterspørgsel på grønne bygninger og udviklingsprojekter, hvilket kan føre til øget investering i ren energi og miljøvenlige konstruktionsteknikker,” siger erhvervsmægleren.

– I forhold til ved årsskiftet hvordan vil du så – her nær indgangen til 2. kvartal – karakterisere den overordnede markedsstatus for erhvervs- og investeringsejendomme i København?

”Den er positiv. Stigende efterspørgsel på sager og generel positivitet i markedet indikerer en sund og aktiv ejendomssektor. Dette kan tilskrives flere faktorer, herunder økonomisk vækst, lav arbejdsløshed og fortsat urbaniseringstrend.

Ud over bedre lånevilkår og -muligheder kan en forbedring af situationen på investeringsmarkedet i København opnås gennem følgende tiltag,” fremhæver erhvervsmægleren:

”1: Politisk stabilitet og forudsigelighed: Klare og stabile politiske rammer og regler inden for ejendomssektoren kan øge tilliden til markedet og tiltrække flere investorer.”

”2: Yderligere investeringer i infrastrukturprojekter kan forbedre tilgængeligheden og attraktiviteten af forskellige områder i København, hvilket kan øge værdien af ejendomsinvesteringer.”

”3: Diversificering af ejendomsporteføljer: En strategi, der involverer diversificering af investeringer over forskellige typer ejendomme og områder i København, kan mindske risikoen og øge det samlede afkastpotentiale.”

– Hvis vi skifter fokus fra investeringsmarkedet til udlejningsmarkedet i København, hvordan vil du så karakterisere den overordnede markedsstatus her nær indgangen til 2. kvartal i forhold til ved årets begyndelse?

”Den overordnede markedsstatus for udlejningsmarkedet i København nær indgangen til 2. kvartal anses som stabil med en fortsat efterspørgsel på både retail-, kontor- og boligejendomme.”

Stigende aktivitet i transaktionsmarkedet
– Hvor er markedet på vej hen, vurderer du?

”I forhold til salgsmarkedet for ejendomme i København synes det at være på vej mod fortsat øget aktivitet og øget efterspørgsel. Den større efterspørgsel på sager i København tyder – som nævnt – på, at der stadig er interesse fra investorer og udviklere for at købe og udvikle ejendomme i byen.”

”Der er dog visse faktorer, der kan påvirke retningen for salgsmarkedet. For det første kan ændringer i økonomiske forhold såsom rentestigninger eller skift i makroøkonomiske trends have indvirkning på investorernes adfærd og dermed på markedets dynamik. Derudover kan politiske ændringer, reguleringer eller skattereformer påvirke investeringsbeslutninger og dermed markedet for ejendomssalg.”

”Alt i alt synes markedet for ejendomssalg i København at være på en sti mod fortsat aktivitet og positivitet, men det vil være vigtigt at overvåge nøgleindikatorer og eksterne faktorer for at forstå og reagere på eventuelle ændringer eller udfordringer, der måtte opstå,” siger Phillip Adler, associeret partner i Nordicals København.

Læs også ”Nordicals formidler salg af boligportefølje i København til trecifret millionbeløb”

Læs også ”Optimismen spirer på københavnsk marked”

 

Vil du være opdateret på markedsudviklingen nationalt, lokalt eller regionalt? Eller over det dele?

I vores datadrevne, digitale indholdsunivers Nordicals Foresight kan du læse om faktorer, der påvirker det danske ejendomsmarked. Læs om den nationale udvikling her, mens du i CityForesight her kan følge det professionelle marked i over 20 danske byer og områder.

Til top